Afscheid van kleine Kilo valt ons zwaar.

Afscheid van kleine chihuahua Kilo
Hier kom ik net terug van de dierenarts met Kilo die ik net heb moeten laten inslapen. Alle honden weten meteen dat er iets niet klopt met Kilo en willen allemaal even aan hem snuffelen. Maar Kilo zijn billenmaatje Player is het daar niet mee eens en beschermt Kilo en kruipt meteen bij hem in het kleine mandje. Alleen ik mag er bij maar alle honden moeten van Player op afstand blijven.
Player probeert zijn vriendje Kilo tervergeefs weer op de been te krijgen.
Het is hart verscheurend om te zien hoe moeilijk Player het heeft dat zijn vriendje Kilo levenloos in zijn mandje ligt.
Kilo krijgt zijn laatste was beurt van billenmaatje Player
Ik was al heel verdrietig omdat ik kleine chihuahua Kilo moest laten inslapen maar ik ben weken van slag geweest toen ik zag hoe moeilijk zijn vriendje Player maar geen afstand van Kilo kon nemen en hem zijn laatste was beurt gaf.
Ik weet het zeker ook honden hebben echt verdriet, hier is het bewijs!!
De dood van kleine chihuahua kilo viel mij heel zwaar maar bloed gabbertje Player had het wel heel moeilijk. En het is nu al weer een paar maanden geleden maar Player is nog steeds niet de oude Player. Hij vraagt heel veel aandacht van mij en heeft veel minder plezier in mijn roedel honden. Hij speelt met geen van mijn honden meer. Dus ik weet zeker dat honden ook veel last kunnen hebben als zij hun maatje verliezen.
Ik heb met veel moeite moeten beslissen om mijn kleinste hondje Kilo te laten inslapen. Al onze hondjes hebben afscheid van Kilo genomen maar Kilo zijn billen maat Player had er erg veel moeite mee. Player probeerde eerst om Kilo wakker te stoten met zijn neus en hem met zijn pootjes om te draaien, toen dat niet lukte heeft hij Kilo zijn laatste was beurt gegeven. En op de foto is te zien hoe Player nog een paar uur naast Kilo heeft gelegen om hem voor de laatste keer te bewonderen. Later op de dag hebben wij Kilo in de tuin begraven. Rust zacht lieve Kilo wij zullen je allemaal missen! Het was hart verscheurend om te zien hoe moeilijk Player het er mee had.

Ik heb het zelf ondervonden, honden hebben wel degelijk verdriet

Hier ligt mijn chihuahua reutje Player al uren bij mijn kleine overleden reutje Kilo. Player en Kilo waren dikke vrienden en Player kan maar geen afscheid van Kilo nemen. Ze sliepen ook altijd samen in een kenneltje. In de filmpjes hier boven kan u zien hoe moeilijk Player het heeft met de dood van Kilo.

De emoties van honden wetenschappelijk verklaart.

 

 

 

Ben jij er van overtuigt dat je hond lacht? Of misschien denk je wel dat de hond zich schaamt als je ontdekt dat de hond op het tapijt heeft geplast? of vermenselijken wij de honden? kom er achter of je gelijk hebt! Leer de wetenschap achter de gevoelens van je hond.

Lachen.

Heb je ooit een hond horen hijgen tijdens het spelen en dat het net een binnenpretje leek? Dit kan waar zijn! Onderzoeker Patricia Simonet van het Sierra Nevada College ontdekte dat een bepaald soort hijgen, opgewonden uitademen zou wel eens een honden versie kunnen zijn van lachen. Haar team plaatste microfoons in een park en op een afstand namen ze de geluiden op die de honden maakten tijdens het spelen. Ze ontdekten een speciaal soort hijgen dat anders was dan normaal hijgen. Later speelden ze de geluiden af bij andere honden en deze honden begonnen gelijk te spelen na dat ze dit ''lachen'' hoorden. Verder ontdekten ze ook nog dat dit geluid ook rustgevend werkte bij honden in een kennel die stressvol waren.

Schaamte.

De meeste hondenbezitters kennen de veelbetekende tekens wel van ''niet veel goeds''terwijl ze weg waren: Het gebogen hoofd, de oren naar achter gebogen, de gebogen houding, en een melancholieke blik. Ook al zijn de vruchten van het slechte gedrag van de hond niet gelijk zichtbaar, zijn lichaamstaal lijkt te wijzen op gevoelens van schuld. Maar voor honden, is de emotie iets minder ingewikkeld dan de menselijke schuld of schaamte.
De onderdanige houding van jou hond is het resultaat van een angstige verwachting; een verwachte disciplinaire maatregel. Het kan een reactie zijn op soortgelijk gedrag uit het verleden, of een verandering in je energie of lichaamstaal als je zijn acties ontdekt die hij net gedaan heeft. Jou directe reactie in enige disciplinaire situatie creëert een associatie voor jou hond. Hij weet nu dat zijn acties zullen leiden naar discipline of een strafmaatregel.

Jaloezie.

Een onderzoeker uit Australië Frederike Range ontdekte dat honden een bepaalde vorm van ''Fair Play'' kennen. Haar team begon met een groep honden die het commando ''poot'' al kenden en gaven een poot terwijl ze wisten dat ze daar geen koekje, snoepje of iets dergelijks voor kregen, maar als zij zagen dat sommige honden wel een beloning kregen en zij niet hielden zij er mee op! Honden zijn niet de enigste die zich beledigt voelen wanneer ze niet eerlijk worden behandeld. Een soortgelijk experiment werd ook bij apen gedaan en die vertoonden ook jaloers gedrag wanneer de één wel beloond werd en de ander niet. Het is zeer waarschijnlijk dat dit het gevolg is omdat deze dieren in een coöperatief vennootschap leven.

Verdriet.

Honden hebben niet op dezelfde manier verdriet als mensen. maar ze ervaren toch een bepaald verdriet als een lid van de roedel dood gaat. Als jou familie ervaart als er iemand overlijd, kan je hond misschien reageren door het weergeven van tekenen zoals angst, verlies van eetlust, depressief, veel of weinig slapen, of verlatingsangst. In 1996 voerden de Amerikaanse Maatschappij voor preventie van wreedheid tegen dieren een campagne ''rouwen van dieren'' en ontdekten dat 66% van de honden vier of meer gedrags veranderingen vertoonden na het verlies van een metgezel hond. Geef je hond de tijd om te leren omgaan met verlies. Dit onderzoek wees uit dat de meeste honden na ongeveer twee weken weer terug komen naar normaal gedrag maar bij sommige honden duurde het wel tot zes maanden. Jij kan je hond helpen, om door te gaan met de dagelijkse routine  en het aanvaarden van je eigen verdriet. Jou hond zal ook moeite hebben om door te gaan als jij het ook niet kan. Als je denkt dat de symptomen van de hond een gevolg zijn van een ziekte, ga dan naar de dierenarts om er achter te komen.

Vreugde.

Iedereen die honden gezien heeft die met elkaar spelen weten dat onze dierlijke metgezellen vreugde ervaren! De beroemde natuuronderzoeker Charles Darwin merkte op dat: "onder de verwachting van een groot genoegen, honden vliegen en springen in een extravagante manier, en blaffen van vreugde". Spelen helpt de honden om hun sociale band op te bouwen, en het bouwt een vertrouwensband op, en ze leren om samen te werken om een betere kans te maken om te overleven. Hun vaardigheden worden ook opgebouwd wat kan helpen bij de jacht en de paring.

_______________________________________

Onze kleinste chihuahua Kilo

Kilo is ons kleinste en oudste schatje.

Hij is geboren op 16-12-2007 en hij is in Juni 2010 bij mij terecht gekomen als een zielig angstig zwak mager hoopje verdriet.

Toen hij eindelijk 1 kilo woog heb ik hem Kilo genoemd.

Toen wij Kilo kregen was hij sterk verwaarloosd en woog hij maar net 900 gram en kon amper lopen.

Zijn tandjes waren zo ontstoken dat hij amper kon eten.

Na dat ik hem eerst 2 maanden heel goed had verzorgt en heb laten aansterken heb ik bijna al zijn tandjes moeten laten trekken.

Waardoor hij nu altijd met zijn tongetje uit zijn bekkie loopt.

Maar dat heeft ook juist wel weer iets aandoenlijks!

Hij had ook veel last van diaree en was totaal niet zindelijk.

En het verhaal gaat dat hij in een vochtige ruimte zat met kavia's en konijnen.

Ook heb ik het vermoeden dat hij het slachtoffer is van inteelt.

Daarom doe ik ook geen dekkingen met Kilo.

Dus hij heeft al heel wat meegemaakt.

Maar Kilo is nu super gelukkig in huize Happy Home en is een super lief sociaal hondje geworden.

En wij zijn heel blij dat hij zo gelukkig is geworden in mijn roedel.

Hij is dan ook onze kleine mascotte!

 

Kilo eindelijk gelukkig in huize Happy Home!
Lekker in het zonnetje
Kilo lekker in bad.
Zo na shampo bad nog ff ontspannen in schoon warm water

Stef 25.07.2021 21:34

Zooo ontroerend nooit eerder gezien ❤️

pepe 26.02.2015 16:16

hetat een verschrikkelijk levensverhaal van kilo die toch later nog geluk vond bij jullie maar hellaas toch niet zo werd en de pijn van verlies verdwijnt nooit

Yvonne 28.02.2015 23:32

Ja het blijft voor mij ook een moeilijke pagina van mijn site iedere x moet ik weer huilen als ik er aan terug denk en de pagina bekijk.

Bonny 25.07.2014 18:17

lovely ,ik hield het ook al niet droog,het zegt meer dan woorden

Monique 08.07.2014 22:21

erg ontroerend om te zien dit.....echte liefde

Anita 17.02.2014 20:01

in en in verdrietig maar ook geweldig mooi gedaan ..
heb t niet droog gehouden.
Gr. anita

rania 16.07.2013 21:25

Jij bent zon prachtig en liefdevol mens! Echt een reddende engel. Lieve kilo <3

Yvonne 17.07.2013 08:51

Hoi Rania
Dank je wel voor de lieve woorden, maar al mijn zorg en aandacht voor Kilo heeft hij dubbel en dwars verdient!!!!

Nieuwe reacties

18.09 | 07:29

Beste
Zou u mij even je gegevens telefoon nr kunnen sturen dat we kunnen bellen ik ben niet zo handig met mail en internet
Ik heb een loops teefje

18.09 | 07:28

Kan ik een nr of iets krijgen om u te contacteren ivm een dekking mvg

05.07 | 21:51

Wat een super fijne side duidelijk waar je allemaal op moet letten ons teefje kan eerdaags gaan bevallen en hen tot nu toe al zoveel aan deze side gehad.

23.06 | 09:48

Hallo , we zijn op zoek naar een Pomeriaan puppy teefje . Weet U of er ergens een nestje is ? Zoja hoor ik graag van U
Groetjes Annie .